Оксана Бучко

Тернопільські педагоги та учні матимуть ранкові зустрічі

Rankova-zustrich-shho-tse-i-navishho

Розклад тернопільських початкових шкіл може розширитись на ранкові зустрічі. Таке нововведення пропонують задля створення позитивної атмосфери для навчального дня. Це 15-25 хвилин, під час яких відбувається вітання, групові заняття, щоденні новини та обмін інформацією між дітьми.

Для чого витрачати час на ранкову зустріч?

1. Під час вітання учні розуміють, що вони – важливі члени групи. Звертання по імені допомагає створити дружню атмосферу.

2. Групове заняття включає в себе пісні, ігри, короткі та швидкі активності. У класі таким чином починає панувати відчуття єдності та радості. Ці кооперативні завдання позбавлені елементів суперництва, враховують індивідуальний рівень розвитку певних навичок дітей. У той же час вони пов’язані з навчальною програмою чи темою, яка в цей час вивчається в класі.

3. Обмінюючись інформацією, діти вчаться висловлювати власні думки та виокремлювати актуальні теми для обговорення. Діти дізнаються більше одне про одного, ставлять запитання та коментують товаришів.

4. Щоденні новини - це коментування письмового оголошення, яке щодня вивішується на відповідному стенді чи дошці. Письмове оголошення налаштовує учнів на те, що має вивчатися цього дня, а також дає можливість обміркувати події та навчання попередніх днів. Щоденні новини допомагають дітям тренувати навчальні навички, що сприяють розвиткові математичних та мовленнєвих навичок. Також цей етап містить різноманітні завдання (заповнення календаря, перегляд розкладу виконання робіт, створення графіка погоди), що активізує початок індивідуальної роботи або діяльність у центрах активності.

Тож ранкова зустріч дає змогу поєднати соціальний, емоційний та інтелектуальний розвиток кожного учня. Повторення позитивного досвіду сприяє розвитку доброти, емпатії та інклюзії, а також дає результати як у спільноті класу, так і поза його межами.

Детальніше про проведення ранкових зустрічей читайте у наступній публікаціях.

За інформацією nus.org.ua

Фото nus.org.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео