На Тернопільщині планують встановити відеоспостереження

2b79ed35fb68d5ed19d4f428e66eefcc

Хоростківська ОТГ спрямувала свої зусилля для проходження в проект, завдяки якому формується потужна управлінська структура та збагачується громада.

«Децентралізація – це добре» – лозунг проекту DOBRE, який працює за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у семи областях, зокрема і в Тернопільській. DOBRE має дві основних цілі: підтримка доброї практики місцевого самоврядування в ОТГ та допомога громадянам та громадянському суспільству в конструктивній взаємодії з органами врядування та формуванні вимог щодо прозорості та послуг.

Як повідомляється на сайті Тернопільської ОДА, у залі Хоростківського міського центру культури та дозвілля зібрались ініціативні жителі громади із числа керівництва та депутатів громади, священнослужителів, підприємців, освітян, медиків, ЗМІ, членів громадських організацій тощо. Спеціалісти проекту зазначили, що вкладаючи значні кошти, програма вимагає реальних дій та успішного результату. У ході численних обговорень, дискусій і пропозицій було сформовано ряд проблем, які турбують жителів громади та торкаються різних життєвих сфер - це і екологія та поводження з відходами, їх сортування та утилізація, це і дозвілля молоді та проблема якісних спортивних майданчиків, безпека та громадський спокій, комунікація та автобусне сполучення між селами громади, проблема пожежних гідрантів та багато інших. Результатом обговорень стало формування кількох проектів, які могли б бути втілені за підтримки програми DOBRE. Голосування показало, щовсе ж таки найбільше громадян турбує безпека. Тому було підтримано рішення про реалізацію проекту «Встановлення відеоспостереження у Хоростківській ОТГ», що дасть змогу ліквідувати порушення громадського порядку та подбати про безпеку жителів громади.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео