Тернопільських семикласників вчили захищатися від цькувань та принижень

school_3

Тема шкільного булінгу останнім часом не втрачає актуальності. Випадки цькувань, образ, принижень, знущань серед дітей один над одним, на жаль, непоодинокі. Запобігти та протидіяти такому явищу в шкільному середовищі -  з такою метою завітали  правоохоронці до тернопільської школи №24. 

Співробітники відділу ювенальної превенції Головного управління Національної поліції спільно з працівниками обласної бібліотеки для дітей провели для учнів сьомого класу урок на тему: «Булінг в школі: що це таке і як з ним боротися», повідомляє Головне управління Нацполіції області.

– Булінг – це агресія, яка може призвести до непоправних вчинків, – розповідає начальник відділу ювенальної превенції ГУНП в Тернопільській області Петро Тихович. –  Наше завдання розповісти дітям про цю проблему, навчити їх протидіяти цій агресії та поінформувати куди звертатися за допомогою у випадку шкільного приниження.

Хлопці та дівчата із цікавістю слухали правоохоронців, долучалися до жвавого обговорення. За словами дітей, їхній клас дружній, а якщо і бувають непорозуміння, то намагаються усе вирішити мирним шляхом. Деколи владнати конфлікт допомагає класний керівник.

school_2
school_2

– В нас бувають дрібні суперечки, але, як правило, нам вдається швидко їх розв’язати, – розповідає одна із учениць.

 Виявити та вирішити проблему, пов’язану з булінгом, а  тим самим запобігти їй, допоможуть батьки. Якщо ви помічаєте, що ваша дитина відмовляється з різних причин йти до школи, не зацікавлена у навчанні,  помітили зміни у її поведінці – будьте на сторожі. Намагайтеся спокійно поговорити з вашим сином чи донькою та дізнатися, що з ним відбувається.

school_1
school_1

Правоохоронці ж надалі будуть проводити подібні заходи у інших навчальних закладах міста з метою недопущення жорстокості та насильства у шкільному середовищі. Важливо, щоб діти не замовчували про випадки принижень і знали, куди звертатися за допомогою.

Вибір читачів за тиждень

Відео