Житель Збаражчини потрапив на гачок псевдопрацівника банку

15396953344_e0574e0fa1_o__large

Чоловіку зателефонував невідомий, представившись працівником банку, та заявив, що з його картою проблема. Саме тому необхідно вказати персональні дані.

Саме від такої афери потерпів 31-річний житель Збаразького району. Після спілкування з нібито працівником банку з картки чоловіка зникло 3800 гривень. За допомогою звернувся до працівників поліції, повідомляють у прес-службі відомства.

Як розповів потерпілий, до нього зателефонував невідомий і представився працівником служби безпеки банку. Співрозмовник повідомив, що картку чоловіка заблокували і для того, щоб він міг скористатися нею, потрібно провести деякі операції. Під час розмови зловмиснику вдалося дізнатися персональні дані «електронного гаманця» потерпілого та зняти з неї готівку.

Співробітники поліції встановлюють особу зловмисника та звертаються до краян проявляти пильність. Телефонні аферисти можуть вигадувати різні схеми, аби вивідати у вас персональні дані.

Якщо вам телефонують нібито із банку і хочуть дізнатися реквізити банківських карток, припиніть розмову та зателефонуйте у банк за офіційним номером, вказаним на картці, або на сайті фінансової установи.

Якщо ви все ж повідомили дані своєї картки шахраєві, терміново заблокуйте її та поінформуйте про те, що трапилося правоохоронців.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео