Орест Сарматський

За 8 місяців 2018 року уряд видав аграріям на дотації менше 10% з обіцяних 6,3 млрд грн (Агро-новини)

1501 (Copy)

Агросектор за 8 місяців отримав менше 10% дотацій із 6,3 млрд грн держпідтримки закладеної у бюджет на цей рік. Про це йдеться у матеріалі AgroPolit.com.

Видання проаналізувало усю інформацію, розміщену на офіційному сайті Мінагрополітики, КМУ та у відкритому доступі та з’ясувало, що до АПК дійшло тільки 459 млн грн!

«На початку року голова уряду Володимир Гройсман наввипередки з в.о. аграрного міністра Максимом Мартинюком публічно звітували про фінансове покращення для агросектору на 2018 рік. Намалювали гарні презентації з 6,3 млрд грн, а фактично за 8 місяців виділили реально з бюджету аграріям пшик! Інакше й не назвеш ці 459 млн грн», — сказано  у статті.

«Більше деталей  з цифрами дивіться у графіці за посиланням ТУТ. AgroPolit.com запускає флешмоб #GoЗаАгроДотаціями і закликає всіх аграріїв прийняти участь в ньому… Лишилося 4 місяці, а казна винна АПК 5.8 млрд грн дотацій… Ви сплатили ці гроші у вигляді податків у бюджет і маєте повне право на них...», — сказано  у матеріалі.

Україна найбільше експортує продукції АПК на ринки Азії, Європи та Африки

На сьогоднішній день Україна найбільше експортує продукції АПК, у тому числі зернових на ринки Азії (42,6%), Европи (32,4%), Африки (14,6%) та інші. Зернові становлять близько 30% всього аграрного експорту. Про це під час виступу на конференції GRAIN UKRAINE заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева, передає власний кореспондент AgroPolit.com.

1502 (Copy)
1502 (Copy)

Нагадаємо, назвали ТОП-10 країн, які найбільше купували українські продукти.

«Україна змінюється, ми це бачимо не тільки по показникам експорту зернових, але й в зміні ментальності українського бізнесу. Ми бачимо, як наші виробники позиціонуть себе на зовнішніх ринках», – заявила Трофімцева.

Вибір читачів за тиждень

Відео