Чи варто тернополянам медитувати

1

Протягом активного і важкого робочого тижня багато тернополян можуть відчувати фізичну втому, яка буде відображатися на їхньому настрої та емоціях.

Однією з методик заспокоєння, яку використовують люди для оновлення фізичних сил, є медитація. Про те, чи допомагає вона зняти напруження з тіла та сфокусуватися на приємних емоціях, розповідає Уляна Супрун.

Для початку варто розуміти, що медитація – це не лише «поза лотоса» і звуки «ом». Це щось більш схоже на можливість сфокусуватися, не звертаючи увагу на те, що відбувається навколо.

Типів медитації є декілька, часто вони відрізняються методикою та тривалістю. Та кожна з різновидів медитацій позитивно впливає на мозок. Зокрема на його лобну долю, яка відповідає за планування, концентрацію, увагу. Гарний вплив медитація має на ту частину мозку, яка відіграє важливу роль у формуванні пам’яті – гіпокамп.

За проведеними дослідженнями стало зрозуміло, що медитація, навіть коротка, є корисною для мозку людини та допомагає відновити концентрацію. Тому, медитація буде хорошим коротким відпочинком під час роботи, якщо ви відчуваєте втому, або для того, аби відновити сили після напруженого дня.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео