У поліції продовжують приймати зброю та вибухівку

20-11

Аби уникнути неприємностей з законом мешканець райцентру Ланівці добровільно здав зброю поліцейським місцевого відділу поліції. В області, як і по всій країні, тривають оперативно-розшукові заходи, спрямовані на виявлення і вилучення з нелегального обігу незареєстрованої зброї, набоїв і вибухівки.

Чоловік приніс до відділення металевий предмет, ззовні схожий на обріз рушниці. Розповів, що виявив небезпечну знахідку під час ремонтних робіт в помешканні та вирішив здати її правоохоронцям, тим самим уникнувши карної відповідальності, пише Досьє 102.

Правоохоронці вилучили зброю та направили на експертизу до Тернопільського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

Натомість відповідатиме перед Законом мешканець Бучача. У чоловіка знайшли скляну банку з речовиною, схожою на порох, та предмет, схожий тротилову шашку. Вибухонебезпечні речовини працівники поліції виявили у чоловіка в сумці під час оформлення на порушника адміністративного протоколу за розпиття спиртних напоїв у громадському місці. До адміністративної додалася й кримінальна відповідальність.

Відомості про подію внесли до єдиного реєстру досудового розслідування згідно статті 263 ККУ - незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Тривають слідчі дії.

Працівники поліції нагадують мешканцям краю, що відповідно до ч. 3 статті 263 Кримінального кодексу України особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, звільняється від кримінальної відповідальності. Тож, аби уберегти себе від покарання, необхідно добровільно здати зброю та боєприпаси до найближчого відділу поліції.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео