Орест Сарматський

Уряд дуже розчарував медиків із села на Тернопільщині (фоторепортаж)

Більше року сільські медики у тернопільській глибинці чекають на обіцяне прем’єр-мінстром України.

– Та ви ж подивіться, що це за машина! Це ж просто колимага – водій автомобіля екстреної швидкої допомоги із Золотників Теребовлянського району Орест Пастушин стоїть біля старенької, поіржавілої автівки. – Я нещодавно сюди влаштувався на роботу. Але автомобіль, який мені передали – у катастрофічному стані. Йому 15 років. Бляхами позатикали дірки, а як їдемо, то все жене у салон, уся пилюка – і на медиків, і на хворого, і на мене. То просто фіра з гумовими колесами, а не машина. Та такі спецмашини колись п’ять років експлуатувалися, не більше, а тоді давали іншу. Вона вже свій ліміт за пробігом давно перевиконала, – нервово розповідає пан Орест.

DSC_4021 (Copy)
DSC_4021 (Copy)

– За моєї пам’яті це вже друга у нас машина, але ця через день ламається, все якійсь проблеми. То хлопці з пожежної тягнуть, то інші, хто має свій власний транспорт. Це вже просто стидно від людей таким їздити. Паливо маємо, але на чім їздити? Та ми обслуговуємо 21 село, а важкохворих в Теребовлю останнім часом  14 разів відвозили, а то – 30 км в один бік. Просто мука, на їзда. І Гройсман обіцяв, і Барна обіцяв, що іншу машину дадуть, але нічого не змінилося, – додає фельдшер Ярослава Урбанська.

DSC_4017 (Copy)
DSC_4017 (Copy)

У розмову вступає її колега, фельдшер Богдан Дідик.

Був у нас Гройсман, я з ним йшов ось тут, в центрі села, 26 січня минулого року. Ми з ним йшли отак рука в руку десь метрів 200 пройшли разом, все мене розпитував про життя, роботу і він мені особисто пообіцяв, що «швидка» у нас буде в першому півріччі.

Правда, напевно, Володимир Борисович забув сказати, якого року буде ця машина, – іронічно каже Богдан Дідик.

Він, як і його колеги, ще сподівається, що обіцяне Прем’єр-міністром колись, у якомусь півріччі таки збудеться…

DSC_4016 (Copy)
DSC_4016 (Copy)

DSC_4022 (Copy)
DSC_4022 (Copy)

DSC_4010 (Copy)
DSC_4010 (Copy)

DSC_4012 (Copy)
DSC_4012 (Copy)

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео