Оксана Бучко

В одному з нічних клубів Тернополя страви подають з… тарганами (Фотофакт)

Приємно провести вечір в одному з нічних клубів Тернополя не вдалось компанії тернополян. Постійна читачка «Терену» (ім’я відоме, - ред.) поділилися своєю історією та фотодоказами.

 

– Вирішили ми з друзями відпочити в «Алюрі». Сіли за столик і одразу ж зробили замовлення. Сирну нарізку нам принесли доволі швидко і все б нічого, якби за півгодини поряд із їжею не з’явився «додатковий інгредієнт» – тарган, – пише читачка. – Апетит, як і настрій, було зіпсовано повністю. Проте скандалити ми не хотіли, тож просто пішли. Рахунок ми таки оплатили. Будьте уважніші, тернополяни, щоб раптом не з’їсти чогось неочікуваного.

IMG_20180924_010018
IMG_20180924_010018

Для довідки:

Як правило, у більшості закладів громадського харчування діє негласний закон: знайшов відсутній в меню компонент страви (живий чи мертвий) – рахунок можна не оплачувати. Насправді ж чинне законодавство України зобов’язує адміністрацію барів та ресторанів без додаткової оплати замінити страву на якісну, таку, що відповідає технологічним вимогам (вдруге надати послугу) або навіть повністю відшкодувати витрати споживача, пов'язані з придбанням неякісної продукції (п. 3.8 Правил роботи підприємств громадського харчування).

Будь-які непорозуміння варто залагоджувати без скандалів. При потребі вимагайте книгу скарг та пропозицій, адміністрація закладу зобов’язана відреагувати на запис. Якщо ж принципово не хочете, щоб нечистим на руку рестораторам зійшло з рук подібне недбальство,  звертайтесь в управління захисту прав споживачів. У Тернополі обласне відділення знаходиться за адресою бульвар Тараса Шевченка, 11.

Фото «Терену»

Вибір читачів за тиждень

Відео