Олег Снітовський

Оприлюднено імена номінантів, які у Тернополі отримають орден «За спасіння життя» (фоторепортаж)

Заставка01(Copy)

Відбулося засідання нагородної ради громадської організації «Орден за спасіння життя» за участю голови ради Архієпископа Тернопільського і Кременецького Нестора. Після обговорення кандидатур було затверджено перелік нових номінантів нагороди.

Серед номінантів – Тернопільська університетська лікарня, лікар-кардіолог з Житомира Микола Кушнір, начальник Управління ДСНС України у Тернопільській області, полковник служби цивільного захисту Віктор Маслей, лікар-травматолог Коломийської центральної районної лікарні, учасник АТО, майор медичної служби, старший ординатор відділення підсилення медичних підрозділів 66 Військового мобільного госпіталю Ігор Нижник.

IMG_5118 (Copy)
IMG_5118 (Copy)

Нагороди також отримають віце-президент Асоціації хірургів України Михайло Ничитайло та завідуючий хірургічним відділенням №1 Житомирської обласної дитячої лікарні Петро Русак.

IMG_5116 (Copy)
IMG_5116 (Copy)

Серед номінантів – три представники відділення Червоного Хреста м. Баутцен, що в Німеччиниі та організатор доставки гуманітарних вантажів з Євросоюзу в Україну, благодійник з Польщі  Адам Форналь.

Шоста церемонія урочистого вручення орденів «За спасіння життя» відбудеться в понеділок, 1 жовтня о 14 годині в актовому залі 4-го корпусу Тернопільської університетської лікарні.

IMG_5122 (Copy)
IMG_5122 (Copy)

Фото автора

Довідка «Терену». Орден «За спасіння життя» імені академіка Леоніда Ковальчука – громадська відзнака, якою нагороджуються медики,  працівники державної служби України з надзвичайних ситуацій, та інші особи (група осіб) за мужність і героїзм, виявлені при рятуванні життя людей, під час виконання службового або громадянського обов'язку в умовах, пов'язаних з ризиком для власного здоров'я, а також за систематичну працю і наукові відкриття в галузі медицини, що дало змогу зберегти здоров'я Української нації.

Відзнаку вручають двічі на рік – 15 березня та 1 жовтня – у дні вшанування пам'яті видатного діяча в галузі охорони здоров'я і медичної освіти, лікаря та науковця, члена-кореспондента Національної академії медичних наук України, Заслуженого діяча науки і техніки України, професора, багатолітнього ректора Тернопільського державного медичного університету імені І. Я. Горбачевського Леоніда Ковальчука.

Вибір читачів за тиждень

Відео