Орест Сарматський

Фермери масово відмовляються від вирощування малини (Агро-новини)

011001 (Copy)

Волинські заготівельники ягід влаштували цінову змову проти виробників через що фермери масово викорчовують насадження малини.

Про це під час сесії Волинської облради повідомив депутат Анатолій Грицюк, повідомляє «Волинь.UA».

За його словами, на Волині склалася катастрофічна ситуація у секторі ягідництва, якою має зайнятися Антимонопольний комітет.

– Хотів би звернути увагу на змову заготівельників, які цього року різко опустили ціну на ягоди. Вважаю, що антимонопольний комітет має втрутитися у цю проблему. Потрібна державна підтримка, адже люди масово відмовляються від вирощування ягід. Вартість малини впала до 10-12 грн. Селяни масово викорчовують саджанці малини, оскільки вирощувати її стало нерентабельно, – зазначив депутат.

Грицюк зазначив, що потрібно залучати інвесторів у цю галузь, адже люди і так мігрують у Польщу на заробітки.

Україна повністю вичерпала квоти на експорт низки продуктів до ЄС

photo_2018-09-25_17-01-28 (Copy)
photo_2018-09-25_17-01-28 (Copy)

Українські експортери станом на початок жовтня використали обсяги тарифних квот на 100% для безмитного експорту до ринків ЄС на цілу низку українських товарів.

Про це заявила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева, повідомляє прес-служба міністерства.

– Найкращим підтвердженням того, що Угода про ЗВТ між Україною та ЄС працює, є постійне збільшення обсягів вітчизняного аграрного та харчового експорту на ринки країн ЄС. Вже традиційно українські експортери на 100% заповнили тарифні квоти на український мед, солод та пшеничну клейковину, оброблені томати, виноградний та яблучний сік, пшеницю, кукурудзу, вершкове масло, – підкреслила заступник міністра.

За її словами, також використані додаткові торговельні преференції, які були отримані в 2017 році, на кукурудзу, пшеницю м’яку, мед, та оброблені томати.

– На понад 85% використані обсяги тарифних квот на український крохмаль та на 99,4% на оброблений крохмаль, м’ясо птиці – на 75%, яйця та альбуміни – 53,7% , часник – 61,2%, – додала Ольга Трофімцева.

Поки що у повних обсягах залишаються невичерпаними Україною імпортні тарифні квоти ЄС на цукрові сиропи – 2000 тонн, гриби – 500 тонн, оброблену продукцію з масла – 250 тонн та інші.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео