Віра Олександрович

Антидепресант: цілий жовтень у Тернополі – суцільна комедія (фото)

Тернопільський академічний обласний український драматичний театр ім. Тараса Шевченка успішно відфестивалив, а тепер – береться до активної роботи.

Причому для театралів на жовтень підготували суцільний антидепресант – низку комедій.

Нагадаємо, 16-й Всеукраїнський фестиваль «Тернопільські театральні вечори. Дебют» відбувся у вересні (докладно про це «Терен» писав ТУТ, ТУТ і ТУТприм.). Тоді тернопільські актори на сцену не виходили, бо ретельно готувалися до прем’єри музичної комедії «Майська ніч» за Миколою Гоголем.

– Знову запрошуємо усіх наших шанувальників на події, а їх у жовтні, повірте, – багато! – каже керівник літературно-драматургічної частини Ірина Папуша. – Дві вистави ми покажемо і для дітей (афіші – унизу!).

Бенефіс
Бенефіс

Спершу народний артист України, актор Тернопільського обласного академічного театру Ігор Сачко і його дружина – актриса цього ж театру – Оксана Сачко запросять усіх на музичну комедію «Як наші діди парубкували» (В. Канівець). Відбудеться ця вистава уже завтра, 3 жовтня. Початок традиційно – о 19:00.

Запорожець
Запорожець

– Вже у неділю, 7 жовтня, відбудеться дуже важлива, пам’ятна вистава, аби нагадати про народного артиста України Євгена Корницького, – додає директор і художній керівник Тернопільського академічного обласного українського драматичного театру імені Тараса Шевченка Борис Репка. – «Запорожець за Дунаєм» С. Гулака-Артемовського – остання прем’єра Маестро. 

Після цього усі тернопільські театрали із нетерпінням будуть чекати на першу прем’єру нового сезону. Вперше її покажуть у вихідні 13 і 14 жовтня, а потім відбудуться повтори – 17, 18, 21 і 24 жовтня (весь репертуар на цей місяць дивіться унизу!). Класичний сюжет однойменної повісті Миколи Гоголя «Майська ніч» актори покажуть у сучасній інтерпретації заслуженого діяча мистецтв України В’ячеслава Жили.

Майська ніч
Майська ніч

– Знайомий сюжет вочевидь заграв новими барвами, – додає Борис Репка. – Ми тішимося, що вперше на нашій сцені буде повноцінний мюзикл. Такий жанр у нашій афіші ще не був представлений. У нас є дійсно співучі актори, тому ми можемо собі це дозволити. Музичну картинку для нас створив київський композитор.

Глядач спостерігатиме за переплетенням гоголівської містики і реальності. Нудьгувати не доведеться, адже феєрія «Майської ночі» – сповнена дивовижною сучасною музикою, стилізованими танцями, коханням Левка і Галі, залицяннями Голови, фліртом Ферапонта та Аглаїди, химерами Водяника, Панночки, чудасіями Русалок, бешкетуванням парубків…

До речі, Борис Репка нас запевнив, що піднімати вартість квитків у театрі до кінця року не планують. Найдорожчі квитки у партері так і коштуватимуть 80 гривень. Їх ще можна придбати в касі театру або онлайн.

Репертуар_жовтень
Репертуар_жовтень

Репертуар_діти
Репертуар_діти

Фото автора, а також з відкритих джерел

Довідка. Над феєрію «Майська ніч» працювали: режисер-постановник – заслужений діяч мистецтв України В’ячеслав Жила, художник-постановник – Григорій Лоїк, художник із костюмів – Наталія Ридванецька (м. Черкаси), композитор – Юрій Звонарь (м. Київ). Тексти пісень написав народний артист України Іван Ляховський. Хореограф – Нінель Збєря (м. Львів). Диригенти – Василь Драгомирецький і заслужений діяч мистецтв України Мирослав Кріль. Викладач із вокалу – заслужений артист України Микола Блаженко. Звукове забезпечення – Григорій Лучків. Світлове забезпечення – Андрій Кащишин.

Вибір читачів за тиждень

Відео