Орест Сарматський

Виявлено понад 500 випадків фальсифікації молочних продуктів (Агро-новини)

0801 (Copy)

Моніторингові дослідження на ринку молочних продуктів  у січні-серпні 2018 року виявили понад 500 випадків порушень.

Про це розповіла завідувач сектору аналізу ризиків Управління держконтролю Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Оксана Борейко, повідомляють у відомстві.

Вона зазначила, що упродовж 8 місяців 2018 року провели 12 639 моніторингових досліджень з метою виявлення фальсифікації традиційних молочних продуктів (масло, тверді сири).

– У результаті проведеної роботи було виявлено 513 випадків порушень, у 463 випадках відкликано харчові продукти, що не відповідають вимогам законодавства, – сказала Борейко.

Упродовж останніх двох місяців з метою реагування на результати незалежного моніторингу, надані громадськими організаціями, об'єднаннями, які повідомили про факти фальсифікації традиційних молочних продуктів, здійснено 37 перевірок, з яких встановлено 24 випадки порушень.

– За результатами встановлених невідповідностей державними інспекторами ветеринарної медицини у 20 випадках було складено припис про відкликання, вилучення з обігу харчових продуктів. На чотири підприємства винесено постанови про порушення законодавства про харчові продукти та стягнуто штраф на загальну суму 167,57 тис. грн. Також встановлено факти 7 «фейкових» підприємств, про що було повідомлено Національну поліцію», – сказала експертка.

Закупівельні ціни на свинину пішли на спад

0802 (Copy)
0802 (Copy)

Ціна закупівлі свинини живою вагою з початком четвертого кварталу змінила вектор руху. Планові котирування послабилися на 0,25-1 грн/кг, а середня цінова позначка 40-го тижня втратила півгривні у порівнянні з кінцем вересня.

Про це повідомляє Асоціація свинарів України.

За підсумками опитування представників м’ясопереробної галузі, закупівельні ціни на «м’ясних» свиней коливаються в межах 47-49 грн/кг. Втім, більшість операторів вважають, що наступного тижня цей діапазон понизиться та звузиться. Так, дві третини опитаних вважають, що середня ціна закупівлі до кінця першої декади місяця опуститься до 47-47,5 грн/кг.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео