Орест Сарматський

Відбувся заплив на гарбузах (Агро-новини)

0901 (Copy)

Традиційна гарбузова регата пройшла у місті Ломар у Німеччині. Учасники перепливали місцеве озеро на байдарках, вирізаних із гарбузів.

Про це повідомляє «De.euronews.com».

Згідно з правилами гонки, вирощені для змагань гарбузи мають важити не менше 250 кг. Інакше такий плавзасіб може перекинутись при веслуванні.

– Було важко гребти проти вітру, щоб дістатися туди, куди потрібно, але сам заплив в гарбузах виявився цілком досяжним. Я думав, буде куди складніше, – поділився враженнями учасник гонки Мейлін Матушек.

Призові фонди для переможців були від €50 до €300. Максимальну суму грошей отримував переможець з човном з власного гарбуза – за неї можна купити гарний човен.

Гарбузові регати в сезон збору врожаю проходять не лише в Ломарі, але і в Людвігсбурзі, що також у Німеччині, та в США.

Вегани задоволені ковбасою з пробірки, фермери проти

0902 (Copy)
0902 (Copy)

Смачну ковбасу створили американські вчені зі штучних клітин свинини. Перші дегустатори, серед яких були і вегани, заявили, що «нова» страва дуже смакує та нічим не відрізняється від натуральної. А ось президент Національної спілки фермерів (NFU) Роджерс Джонсон закликав не маркувати «м'ясом» вирощені в лабораторіях тваринні клітини. Про це повідомляє Aspekty.net та Rossaprimavera.ru.

Метод виготовлення штучного м’яса розробили учасники стартапу «New Age Meats». Вони взяли тканини у свині Джессі та лабораторним шляхом виростили з них тканину.

Завдяки відсутності різниці між штучною та натуральною ковбасою, експеримент «New Age Meats» дозволив відкрити нову еру в харчовій промисловості, яка не потребує від виробників витрат на утримання та забій домашніх тварин. Вчені мають наміри проводити досліди з коровами, вівцями і рибами та розробити нові, досконаліші методи.

Натомість Роджерс Джонсон висловив думку NFU проти такого прориву. Він вказав, що союз виступає проти маркування продуктів, які створені з використанням технологій культивування тваринних клітин, як «м'ясо» та назвами інших супутніх продуктів: «яловичина», «птах» і «морепродукти».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео