Тернопільським водіям на замітку: «шпарини» для уникнення сплати штрафу закриті

1

Відтепер механізми покарання за порушення правил паркування стали точнішими, а відтак уникнути відповідальності складніше.

За новими правилами надання копії договору оренди, лізингу чи найму транспортного засобу після фіксації правопорушення в автоматичному режимі або в режимі фотозйомки чи відеозапису не звільняє власника від відповідальності. Крім того, інформація про фактичного користувача автомобіля, що перебуває у лізингу чи оренді, повинні вноситися до реєстру МВС.

Якщо користувачами авто є кілька осіб, то існує можливість сплати штрафу не тільки тим, хто вказаний у постанові, а й будь-якою іншою особою з користувачів. Для цього мають бути надані квитанції про сплату штрафу та за заявою фактичного порушника вносяться зміни до постанови щодо суб’єкта правопорушення, повідомляє «Економічна правда».

Також важливою зміною стало врегулювання ситуацій, коли правопорушник відмовляється від отримання рекомендованого листа про набрання чинності постановою про притягнення до адміністративної відповідальності та повідомлення про його вручення. При відмові отримання такого листа, що згідно з правилами пошти має бути підтверджено підписом самого порушника, постанова все одно набуває чинності з моменту повернення поштового відправлення з відміткою про невручення.

Працівники пошти приноситимуть постанову за адресою, котра вказана у реєстрі власників транспортних засобів. Якщо ж одержувач в усній формі відмовиться від отримання листа або взагалі буде відсутнім, то в його поштовій скрині залишатиметься повідомлення про необхідність забрати відправлення у поштовому відділенні протягом місяця.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео