Тернопільські водії невдовзі можуть змусити проходити техогляд

1

Розроблений документ, у якому йдеться про повернення обов’язкового технічного обстеження легкових автомобілів. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман запропонував повернути цю перевірку до 2022 року.

Невдовзі документ передадуть на розгляд у Верховну Раду.

Згідно з проектом водій буде зобов’язаний проходити технічне обстеження автомобіля на спеціальних сертифікованих станціях. Якщо автомобіль пройшов цю перевірку – власнику дають чип із зашифрованою інформацією, яка розміщена на талоні. Цю інформацію про перевірку можна прикріпити на лобовому склі.

У випадку несвоєчасного проходження обстеження, водій змушений заплатити штраф у розмірі до 1 700 гривень, якщо такі порушення є частим явищем – позбавлятимуть права на кермування автотранспортом терміном від трьох до шести місяців.

Техогляд потрібно проходити у разі: відчуження ТЗ, переобладнання, реєстрації та перереєстрації, виїзду машини за межі країни, а також вживані автомобілі які ввозять в Україну, повідомляє «ТСН».

Таке нововведення необхідне для інтеграції до Європи, адже така перевірка там є обов’язковою для водіїв.

Це також дозволить утримувати автомобілі у технічному порядку і зменшити кількість ДТП, причинами яких є несправність автомобіля з технічних причин.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео