У Тернополі відбулась зустріч-дискусія з майбутнім кандидатом в Президенти Романом Безсмертним (фото)

10

Вчора, 10 жовтня, у Тернополі відбулася зустріч-дискусія під назвою «Якої ми хочемо України» з майбутнім кандидатом в Президенти України Романом Безсмертним. Зустрічі відбулись уже у Львові, Харкові, Одесі, Вінниці, Дніпрі, Луцьку, Чернігові, Чернівцях, Полтаві, Сумах і Черкасах.

Міста, у яких Безсмертний уже побував, різні за характером і специфікою. Проте, як розповідає політик, усіх мешканців міст турбують одні й ті самі проблеми, які пов’язані з якістю політики та довший час залишаються невирішеними.

«Діагноз всюди один – це розрив між державою і суспільством. Вони існують окремо. Суспільство вже давно переросло державу у своєму розвитку. Воно активне і прогресивне. Держава – законсервована і зосереджена на собі», – вважає Безсмертний.

На цій зустрічі політик спробував дати відповіді на три запитання: «Як завершити війну?», «Як подолати корупцію?» та «Як підняти рівень життя в Україні?». На думку Романа Безсмертного, це ті питання, які найбільше хвилюють всіх українців.

4
4

Майбутній кандидат в Президенти вважає, що будь-яка політика і будь-які дії політиків повинні бути замовлені суспільством. Яким би політик не був геніальним та розумним, але якщо він не пройшов апробацію в суспільстві, люди не висловили свою думку і не підтвердили його позицію, результату не буде.

Цю зустріч політик перетворив більше на формат дискусії та спілкування із народом для того, щоб зрозуміти, що саме хвилює тернополян, та відповідно прислухатись до цього.

Безсмертний також наголосив, що не терпить шоу у політиці. Адже нинішня політика якраз перетворилась на виставу.

«Політика – це мистецтво управління державою, це пошук рішень. Але це аж ніяк не може бути шоу. Коли людина виходить після вистави, то що їй найперше хочеться? Їсти», - наголошує Безсмертний.

Він також переконаний, що сьогодні настав час перезаснувати державу.

«Просто реформувати і лагодити вже нічого неможливо. Треба створювати все з нуля. Будувати. Потрібне повне перезаснування держави і нова якість політики», – впевнений майбутній кандидат у президенти.

2
2

Політик впевнений, що перезаснувати можна тільки через нову Конституцію. При цьому, він пропонує єдиний легітимний шлях для оновлення Основного закону – прийняття Конституційного акту. Перехідний період для цього – три роки.

«За цей час можна підготувати й ухвалити за допомогою Конституції нову модель держави, підготувати кадри та запровадити їх. А після цього опинитися в новій державі з оновленою політичною та економічною системами», – заявляє Роман Безсмертний.

Довідка: Роман Безсмертний – політик, дипломат, один із авторів Конституції України 1996 року. Народний депутат кількох скликань, у 2005 р. – віце-прем’єр-міністр України. Працював послом у Білорусі. Був представником України у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на сході України. Безпартійний.

29 травня 2018 року заявив про намір брати участь у виборах Президента України. За його словами, він «втомився підносити патрони тим, хто не вміє ними стріляти».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео