Орест Сарматський

За отруєння бджіл доведеться відповідати (Агро-новини)

1302 (Copy)

Держпродспоживслужба та громадська організація «Асоціація бджолярів України» разом з пасічниками обговорили найбільш нагальні проблеми галузі бджільництва та окреслили їх вирішення. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Нагадаємо, бджолярі вийшли на страйк під Кабмін через те, що їх не чує уряд та Мінагрополітики.

Проблема виникла не в один момент – вона формувалася роками і спричинена надмірною дерегуляцією, суттєвим послабленням контролю цієї сфери та несвідомістю деяких суб’єктів господарювання.

Держпродспоживслужба усвідомлює необхідність врегулювання цього питання. З цією метою уже розроблений та оприлюднений для громадського обговорення законопроект про внесення змін до чинного законодавства щодо поводження з пестицидами та агрохімікатами. Законопроект пропонує збільшити відповідальність за порушення норм використання пестицидів та агрохімікатів аж до кримінальної відповідальності.

Законопроект також деталізує норми щодо інформування всіх зацікавлених сторін про застосування засобів захисту рослин для обробки земельних ділянок та чітко окреслює часові рамки такого інформування.

Вже почали вирощувати королівських креветок

На Вінниччині почали вирощувати королівських креветок

У Жмеринці розпочало роботу підприємство з вирощування королівських креветок. Про це повідомляє «АгроПоліт».

Колишню будівлю хутряної фабрики повністю відремонтували, встановили обладнання й запустили першу партію малька. За п'ять місяців ракоподібні виростуть до 12 сантиметрів.

1301 (Copy)
1301 (Copy)

Близько двох років реанімували саме приміщення. Бізнес-ідею втілити в життя після того, як побачили подібне за кордоном, – розповів заступник директора підприємства Володимир Деркач.

Будівля має три поверхи. На них встановлюють великі резервуари, які заповнять водою.

На повну потужність підприємство планує вийти через півроку та найняти до 35 робітників. Роботу на підприємстві буде повністю автоматизовано.

Власники говорять, що готові продавати королівські креветки всім, головне, щоби був попит. Морський делікатес коштує дорого. Тому орієнтуватимуться як на український ринок, так і на країни Європи.

Вибір читачів за тиждень

Відео