Оксана Бучко

Чого повинні навчати в тернопільських школах, щоб перевершити штучний інтелект

4 (1)

Штучний інтелект вирішує безліч питань у сьогоднішньому суспільстві. Тож людські здібності будуть все більше конкурувати із вміннями роботів. Як людям перевершити штучний інтелект, обговорювали освітяни, науковці та представники IT-компаній під час дискусії на «Book Forum» в Українському католицькому університеті у Львові. Висновки цього обговорення важливо застосувати тернополянам насамперед у школах.

Йдеться про критичне мислення, яке не вдасться до кінця запрограмувати у штучному інтелекті. Адже суспільство перенасичене фейковою інформацією, яку може детально проаналізувати лише людина, пише osvitoria.media.

Тож учні повинні вчитись сприймати інформацію, зважувати її і приймати раціональні рішення. Також науковці нагадують, що бажання спростити життя не завжди веде до щастя. Особливо коли це стосується звільнення від прийняття рішень.

Наразі існує багато брендів, які захищають товари від підробок. І щоб не стати підконтрольними роботам, люди  теж незабаром матимуть своєрідні мітки. Впізнати людину можна буде лише за наявністю критичного мислення, вважає директор R&D компанії «SoftServe» Василь Милько.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео