Віра Олександрович

Тернопіль: спортзал відремонтував колишній регіонал, а відкрив міністр (фоторепортаж, відео)

Громадська організація «Епіцентр дітям» отримала у безоплатне погодинне користування нежитлове приміщення Тернопільського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-правовий ліцей №2».

Такий дозвіл дали на сесії Тернопільської міської ради лише 5 жовтня, а вже 8-го числа там приймали поважних гостей - міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, Уповноваженого посла клубу «Реал Мадрид» і видатного іспанського футболіста Альваро Арбелоа.

IMG-2965
IMG-2965

Вітали того для у нашому місті і самого Олександра Герегу - колишнього члена Партії регіонів, народного депутата двох скликань, співвласника мережі гіпермаркетів «Епіцентр», «Нова Лінія» і «Новацентр» (російська компанія, що працює в окупованих РФ Севастополі і Сімферополі – прим.).

Переконувала депутатів у необхідності прийняття такого рішення начальник міського управління освіти і науки Ольга Похиляк. Вона повідомила, що є відповідне звернення президента ГО «Епіцентр дітям» Я.І. Несторовича і рішення постійних комісій міської ради із питань економіки, промисловості, транспорту і зв’язку, контролю за використанням комунального майна, зовнішніх зв’язків, підприємницької діяльності, захисту прав споживачів та туризму, а також - із гуманітарних питань.

Спершу з такою ідеєю погоджувалися не всі депутати. Мовляв, приміщення на вул. Новий Світ, 14 насамперед має використовувати школа-правовий ліцей №2. Тим паче, йшлося про спортивний зал, площею 155,9 кв. м (в оренду терміном на 35 місяців) і спортивний майданчик зі штучним покриттям, площею  648,0 кв. м. Тобто ті споруди, що необхідні для проведення уроків фізичної культури.

Похиляк
Похиляк

Але Ольга Похиляк запевнила, що йдеться про використання вище названого не більше 8-ми годин щотижня. Остаточним аргументом стало те, що інвестор вкладе у ремонт 1,2 млн грн. Після цього депутати відразу дали 36 «за».

IMG-2935
IMG-2935

Відтак 8 жовтня у Тернополі спокійно відсвяткували відкриття першої в Україні соціально-спортивної школи Фонду «Реал Мадрид». Саме для неї ГО «Епіцентр дітям» спільно із Фондом «Реал Мадрид» здійснили капітальний ремонт спортивного залу і придбали спортивний інвентар.

IMG-2736
IMG-2736

До речі, як запевнили на святі відкриття, футбольна школа працюватиме для бенефіціарів – дітей із соціально незахищених верств населення, повністю на безоплатній основі.

Про те, що відбувалося у залі 5 жовтня, читайте також ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора, а також із сайту rada.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео