Жителю Тернопільщини у столиці встановили механічне серце

serdtse-4

Жителю Тернопільщини зробили особливу операцію на серці. В Україні таку процедуру лікарі провели втретє, аби врятувати життя до того, як людина отримає «живий» орган.  

Механічне серце для 46-річного Василя Балюка привезли у металевій скрині та особливо оберігали. І не тільки через специфічність апарату, але його вартість. Бо ж таке серце коштує 120 тисяч євро, але є дуже потрібним для хворого, бо перекачує кров і допомагає жити.

Минулої п'ятниці таку особливу операцію провели і для Василя Павлюка. На даний момент, пан Василь вчиться жити зі штучним серцем, а лікарі кажуть, що операція пройшла вдало. Про свій хороший стан та гарні емоції розповідає «ТСН» і сам пан Василь. Наразі лікарі спостерігають за його здоров'ям та навчають слідкувати за апаратом.

Ще місяць чоловік перебуватиме у лікарні. А повернувшись додому, пан Василь сам слідкуватиме за механічним серцем: змінюватиме акумурятори та носитиме з собою спеціальну сумку.

Поруч з ним весь цей час були мама та дружина, які підтримували його та хвилювалися. Та сам пан Василь каже, що відчуває себе добре, вже хоче побачити 14-річну доньку і поїсти солодощів, які так любить.

Фото з відкритих джерел, відео «ТСН»

Вибір читачів за тиждень

Відео