Що потрібно знати тернополянам, які виїжджають за кордон на роботу

1 (1)

Сьогодні багато тернополян виїжджають за кордон на роботу, а щоб застерегти себе від небезпеки під час поїздки, потрібно потурбуватись про власну безпеку заздалегідь.

Для того щоб оформити візу або дізнатись якусь інформацію щодо певних документів для подання – потрібно зателефонувати до консульського відділу при посольстві країни, у яку ви плануєте приїхати.

Працевлаштування на роботі за кордоном обов’язково повинно бути законним. Для офіційного працевлаштування ви повинні мати такий ряд документів: відповідна віза, трудовий контракт, дозвіл на роботу.

Фірма, яка займатиметься вашим працевлаштуванням, обов’язково повинна мати відповідну ліцензію. Цю інформацію ви можете дізнатись, якщо зателефонуєте до Державної служби зайнятості України за телефоном: 044 287 25 95 (пн-чт, з 17:00 до 18:00). Також це можна перевірити онлайн, інформує УДМС України в Тернопільській області.

Якщо ви приймаєте участь у молодіжних програмах Au-Pair або Work and Travel через фірму-посередника, ви повинні уважно читати усі представлені ними документи та підписувати лише ті документи, які вам зрозумілі.

Усі ваші родичі чи близькі повинні знати куди ви їдете, залиште їм детальну інформацію про закордонного роботодавця, копію свого паспорта, а також копії усіх документів, які виготовляли для поїздки.

При собі ви повинні мати контакти посольства або консульства України та інших організацій, які нададуть вам допомогу у разі небезпеки для вашого життя.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео