Орест Сарматський

Вартість білоголової капусти почала зростати (Агро-новини)

2602 (Copy)

Минулий тиждень для виробників білоголової капусти пройшов під знаком великих надій і високих очікувань, це і призвело до коливаннях цін. Хоча після падіння на 15% і відразу зростання на 20% ціна повернулася на той же рівень – 7 грн/кг, що всього на 3-5% вище за ціну кілька тижнів тому.

Інтерес до капусти з боку закупівельників і експортерів тільки підігріває інтерес у фермерів не продавати товар за безцінь, пише «Куркуль».

Приватні господарства населення виробляють 40% сільгосппродукції

2601 (Copy)
2601 (Copy)

Виробництво 40% сільськогосподарської продукції в Україні припадає на приватні господарства населення. Проте лише 4,5%, або 166 тис. жителів сільської місцевості бажають зареєструватися в державних фіскальних органах як суб'єкти фермерської господарської діяльності. Про це заявила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова, передає «Апк-Інформ».

– Майже 20% з опитаних соціологами селян готові потенційно зареєструватися. З них 31% – це ті, які готові зареєструвати своє фермерське господарство і бути юридичною особою. 53% – це ті жителі сільської місцевості, які вже визначилися, що вони будуть реєструватися в формі ФОП. Але це накладає певні обмеження в наданні державної допомоги. Дуже складно буде здійснювати доплату «на вартість», або «на літр», або «на гектар», оскільки тут не передбачено ведення офіційної фінансової звітності, – уточнила заступниця міністра.

За її словами, абсолютно всі суб'єкти господарювання можуть претендувати на державну підтримку.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео