Дарія Шевченко

Відтепер більше тернополян зможуть отримувати субсидії

43696177_2029040940509114_7564256565893529600_n

На черговій сесії Тернопільської міської ради було прийнято рішення управління соціальної політики щодо внесення змін про призначення або не призначення субсидії в індивідуальному порядку.

Про це повідомляється на сайті міської ради Тернополя.

Відтепер спеціально створені комісії при місцевих органах влади матимуть більше повноважень. Вони призначатимуть субсидії за таких умов:

- особа або інші члени домогосподарства надають соціальні послуги, перебувають у місцях позбавлення волі;

- члени домогосподарств є алко- або наркозалежними, що підтверджується довідкою від лікаря;

- особа мала суму середньомісячної нарахованої заробітної плати менше від розміру мінімальної заробітної плати не більше ніж на 10 відсотків за умови сплати ЄСВ.

Відповідно до нових змін Постанови призначення житлових субсидії, отримувати їх можуть більше тернополян, а саме на 30%.

Відтепер субсидію на понаднормову площу житла можуть отримати також громадяни, як:

*Пенсіонери у зв’язку зі втратою годувальника.

*Люди, які досягли пенсійного віку і отримують пенсію за вислугою років.

*Громадяни, які отримують державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю.

Також, якщо ЄСВ не сплачується з вини роботодавця, робітники мають право на субсидію.

Не матимуть субсидії ті особи, які мають заборгованість по виплаті аліментів.

Загальна площа житлового приміщення, на яку призначається субсидії, змінюється на опалювальну площу. Тобто, житлова субсидія призначається, якщо опалювана площа житлового приміщення не перевищує 120 кв. метрів для квартир у багатоквартирному будинку та 200 кв. метрів для індивідуальних будинків.

Згідно з рішенням Комісії, субсидія також буде призначена на будинки, на які оформлено два і більше особових рахунки, за умови, якщо опалювана площа частини житлового приміщення кожного домогосподарства, на яку призначається субсидія, не перевищує 120 кв. метрів для квартири, 200 кв. метрів для індивідуального будинку.

Надано право отримувати субсидію особі, які знаходиться закордоном легально.

Призначатимуть субсидії і студентам, які проживають в гуртожитках під час навчання.

Вирішено питання врахування доходів розлучених батьків за наявності дитини. У випадку, коли батьки розлучені, при розрахунку розміру субсидії доходи одного з батьків дитини не враховуються у разі призначення субсидії другому з батьків з дитиною.

Змінено перелік доходів, які враховуються та які не враховуються при розрахунку розміру субсидії. До доходів будуть враховуватись грошові перекази, отримані із-за кордону. До доходів не будуть враховуватись сплачені аліменти та спеціальна бюджетна дотація за вирощування молодняка великої рогатої худоби, який народився в господарствах фізичних осіб.

Розрахунок середньомісячного доходу осіб, які отримували стипендію чи будь-яку державну соціальну допомогу, здійснюється шляхом ділення загальної суми сукупного доходу за період, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії, на кількість місяців, у яких його отримано.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео