У Тернополі розпочався судовий процес у резонансній справі

Близько 4 години ранку 30 червня до поліції надійшов дзвінок про побиття хлопця біля одного з нічних клубів Тернополя. Ним виявився 20-річний Віталій Гнатишин, який того дня святкував свій день народження.

Саме цей інцидент став причиною смерті юнака, який помер від отриманих травм, пролежавши без тями в лікарні 9 днів. Помер Віталій Гнатишин 8 липня. Тих, хто побив хлопця та його друзів, вдалося знайти. Наразі одному із них інкримінують нанесення важких тілесних ушкоджень, які призвели до смерті, другому – хуліганство, погрозу вбивством та незаконне поводження зі зброєю.

Як повідомляв «Терен», 26 жовтня у Тернопільському міськрайонному суді відбулося підготовче слухання у справі вбивства Віталія Гнатишина. У суд з’явилися фігуранти справи, оточені адвокатами, та батьки Віталія разом з його друзями, одногрупниками та однокласниками, які прийшли підтримати рідних хлопця.

3
3

4
4

Прокурор вимагав для одного підсудних застосування запобіжного заходу у вигляді двохмісячного цілодобового домашнього арешту з метою запобігти ухиленню ним від покарання, а також спробам незаконного впливу на свідків. Пізніше суд з’ясував, що на даний момент, обвинувачений, якому інкримінують хуліганство, не здійснював тиску на постраждалих у сутичці хлопців, які проходять по справі як свідки.

7
7

Після з’ясування усіх обставин та клопотань, суддя пішов на тридцятихвилинну перерву для наради. У цей час батьки померлого Віталія звернулися до того, чиї удари забрали у них сина, але він не зміг сказати і слова. Замість нього вибачався та співчував батькам адвокат. Коли засідання продовжитися, матері Віталія Гнатишина передали лист від одного з підозрюваних, проте жінка не захотіла його читати і віддала адвокату.

Хоча підсудний, якому інкримінують хуліганство, уже перебував під цілодобовим домашнім арештом під час досудового розслідування, його термін завершився 30 вересня. Прокурор підтвердив, що за цей час (тобто місяць) чоловік не здійснював жодних порушень та тиску на потерпілих. Проте суддя підтримав клопотання прокурора і застосував проти підсудного покарання. Хоча його адвокат був проти цього і хотів скоротити цілодобовий домашній арешт до непокидання житла у нічну пору доби, тобто з 22 вечора до 6 ранку. Та суддя підтримав клопотання та заборонив підсудному спілкуватися із потерпілими.

1
1

Перше судове засідання у цій резонсній відбудеться у понеділок 5 листопада об 11 у Тернопільському міськрайонному судді.

Фото та відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео