Віра Олександрович

Тернопільщина: усі хочуть знати, що сусід має і скільки платить

Запит

Доходами і сплаченими сумами податків суб’єктів господарювання цікавляться у запитах на публічну інформацію жителі Тернопільщини.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Із початку цього року до територіальних органів ДФС Тернопільської області надійшло 60 інформаційних запитів, – кажуть в управлінні обслуговування платників. – Це – аж на 19 запитів більше, ніж отримали у січні-вересні торік.

Переважно запити приходили на адресу Головного управління ДФС в області – 51 штука або 85%, уточнюють фахівці.

Поштою надійшло 27 запитів і 33 – засобами електронного зв’язку, – уточнюють у податковій. – Серед запитувачів: 31 громадянин, 18 юридичних осіб, 6 представників засобів масової інформації (ЗМІ). Ще 3 запити отримали від об’єднання громадян без статусу юридичної особи  і один – від інших органів виконавчої влади як розпорядників інформації.

У своїх запитах на інформацію запитувачі насамперед цікавилися доходами і сплаченими сумами податків суб’єктів господарювання, наявністю податкового боргу, поданням звітності тощо.

Дехто запитував про використання реєстраторів електронних систем в громадському транспорті суб’єктами підприємницької діяльності, а також про наявність найманих працівників у підприємців.

За результатами розгляду, фахівці органів ДФС області надали вичерпні відповіді на 41 запит. Щодо 16 запитів у наданні інформації відмовили. Ще 3 запити надіслали належним розпорядникам інформації.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео