Віра Олександрович

Забудовників на Тернопільщині притиснули за зарплати «у конвертах»

zarplata_v_konvertі

Протидія тіньовій зайнятості – серед пріоритетів роботи ДФС Тернопільщини. Тож фіскали активно взялися до перевірок. Цього разу «під удар» потрапили забудовники.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Фахівці Головного управління ДФС у Тернопільській області здійснили ґрунтовний аналіз нарахувань і середньої зарплати працівникам будівельної галузі, причому – із урахуванням інтернет-пропозицій щодо потреби у кваліфікованих трудових ресурсах, Нагадаємо, за статистикою, середня зарплата у галузі за червень становила 6 513 грн, загальна по області – 7 495 грн, по Україні – 9 141 грн.

– Відтак відібрали для відпрацювання 29 платників зі значними трудовими ресурсами, тобто понад 25 працівників, і незначним рівнем оплати праці – менше 5 тис. грн, – кажуть у податковій. – Платникам запропонували підвищити рівень оплати праці до середнього по Україні або надати ґрунтовні пояснення, якщо немає такої можливості.

Як наслідок, 20 суб’єктів господарювання вже у серпні, за наслідками аналізу звітності з ЄСВ, підвищили рівень виплати зарплати на 11%. Тож сума додатково сплаченого єдиного соціального внеску (ЄСВ) склала 0,2 млн грн.

– В інших платників підвищення рівня оплати праці відбулося вже у вересні, – додають фіскали.

До слова, у жовтні провели зустрічі із 35 учасниками будівельного ринку, на яких обговорили проблему нарахування зарплати та її відповідності до середньої у галузі. На виконання розпорядження Кабміну «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення» до плану проведення спільних перевірок із ГУ Держпраці у Тернопільській області включили 4-х представників будівельного ринку.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео