Які тернопільські письменники опиняться на полицях бібліотек

1

Книги деяких відомих тернопільських письменників пройшли у список літератури, яку рекомендують закупити у державні бібліотеки.

Експертна рада прийняла таке рішення 27 жовтня, коли і затвердила остаточний список літератури різних жанрів, яку рекомендовано закупити в українські бібліотеки у 2018 році, пише Український інститут книги.

У список потрапили книги письменниці Ірини Мацко (збірка оповідань разом із іншими авторами «Така любов», «Кава по-дорослому»), Надійки Гербіш («Мандрівка з чарівним атласом: Гринвіч»), Ростислава Семківа («Як читати класиків», «Як писали класики. Поради, перевірені часом»).

Не увійшли в перелік рекомендованих до закупівл ще три книги відомих краян: «У степу під Авдіївкою», «Гомін волі. Козацький скарб» Богдана Мельничука. Не вистачило балів і книзі Лесі Орляк «Ти зробив, усе що міг».

До слова, щоб увійшла у список, вона мала набрати 12 і більше балів від експертів. Декому з тернопільських авторів вдалося набрати понад 25 балів, комусь експерти віддали лише 2 бали.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео