Орест Сарматський

В Україні створили унікальну машину для очищення цибулі (Агро-новини)

0111 (Copy)

Установку для обрізки кінцевої та пір’яної частини ріпчастої цибулі під назвою V-EH.500 презентував «Каховський експериментальний механічний завод».

Про це повідомляє Traktorist.ua з посилання на КЕМЗ.

Установка призначена для механізації процесу очищення цибулі від лушпиння в промислових виробництвах.

Відповідно до розрахунків виробника, одна людина здатна за годину очистити не більше 10 кг цибулі, а якщо говорити тільки про обрізку пір'яної та кореневої частини цибулини, то не більше 60 кг цибулі на годину. Таким чином, щоб досягти продуктивності по повному очищенню цибулі до 1 т/год потрібно наймати близько 100 сезонних робітників або не менше 20 осіб для ручної обрізки почищеної цибулі.

Для розв’язання проблеми найму працівників та продуктивності праці КЕМЗ створили машину для очищення ріпчастої цибулі V-ED500. Вона здатна сягати високої продуктивності, та, за словами виробника, не має аналогів.

V-ED500 здатна очищати цибулю будь-якого розміру, сорту, стану та форми. Для управління агрегатом потрібно 4 оператори, завдання яких орієнтувати цибулину перед подачею в зону обрізки.

Заводські випробування новинки заплановані на початок 2019 року.

 Урожайність картоплі у професійних господарствах у 1,5 рази перевищила показники населення

02 (Copy)
02 (Copy)

В Україні вироблено 22,18 млн т картоплі – на 1,4% більше, ніж на аналогічну дату минулого року. Про це повідомляє agrotimes.net з посиланням на Держстат.

Урожай зібрано з площі 1,30 млн га, що практично така ж, як і торік. Врожайність склала 170 ц/га — на 1,6% більше, ніж на 1 жовтня 2017 року. Так, у професійних господарств урожайність картоплі становить 245,8 ц/га, що у 1,5 рази більше, ніж у господарств населення –169,4 ц/га у населення.

При цьому професійні господарства зібрали лише 0,25 млн т картоплі з площі 9,7 тис. га, а господарства населення – 21,93 млн т з площі 1294 тис. га.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео