Орест Сарматський

Австрійська компанія випустила трактор для людей з обмеженими можливостями (Агро-новини)

0401 (Copy)

Австрійська компанія Lindner, яка позиціонує себе як виробника нішевої техніки, представила обладнання для трактора Jinak, що дозволяє управляти ним людям з обмеженими можливостями. Про це повідомляє Traktorist.ua з посиланням на machinisme.reussir.fr.

Трактор оснащений підіймачем, який допомагає дістатися до водійського та пасажирського сидіння. Управління механізмом відбувається за допомогою невеликого пульта, що фіксується на руці. Дистанційне керування дозволяє великим пальцем увімкнути прискорення, а за допомогою інших пальців виконувати решту функцій. Важіль, що розташований праворуч від кермового колеса, призначений для гальмування.

Для такого обладнання було розроблено спеціальне трикутне зчеплення, яке дозволяє під’єднувати причеп, з'єднувати гідравліку, а також керувати підключенням до валу відбору потужності.

Оголошена вартість такого обладнання — близько €20 тис.

Також Lindner додатково пропонує придбати навантажувач Hydrac, який водій трактора зможе приєднати, не залишаючи свого місця.

На Львівщині планують збудувати три норкові ферми

У селах Бродівського району Львівської області планують відкрити три масштабні норкові ферми. Про це повідомляє сайт міста Львова.

Місцеві жителі виступають проти відкриття таких ферм та планують провети громадські слухання.

Так, жителі Бродівського району наголошують на тому, що кількість тварин, яких вбиватимуть на фермах, буде більшою, ніж кількість усіх хутрових ферм України, а це може спричинити екологічну катастрофу: забруднення ґрунтів, водойм, підземних вод та повітря.

0402 (Copy)
0402 (Copy)

Побоюються люди і збільшення кількості алергічних реакцій, насамперед, у дітей і літніх осіб, хвороб шляхів дихання й підвищення ризику онкологічних захворювань, унаслідок діяльності підприємства.

Жителі області уже подали до Мінприроди інформацію про майбутню ферму для оцінки впливу на довкілля. А сама місцева громада на цьому етапі хоче заблокувати проект.

За попередньо інформацією, відкрити норкові ферми на Львівщині планує громадянин Данії Крістіан Расмуссен.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео