Безпека – понад усе: на Тернопільщині облаштовують шумові смуги та пішохідні переходи з пластику

холодний пластик

Цьогоріч дорожники області повністю відремонтували дорогу від Тернополя до кордону з Хмельниччиною. Нагадаємо, що ця ділянка траси М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка є частиною транснаціонального коридору  GO Highway, який з’єднує українські чорноморські порти Одеси та Миколаєва з польськими портами на Балтійському морі у Гданську та Гдині.

Для забезпечення безпеки руху на замовлення Служби автомобільних доріг у Тернопільській області підрядні організації наносять пішохідні переходи холодним пластиком. Такі пішохідні зони мають покращену видимість, а також – довший термін експлуатації (їх зазвичай оновлюють раз в три роки, тоді, як звичайна розмітка служить в рази менше).

На відновленій трасі у зоні пішохідних переходів також наносяться шумові смуги. Яскраві червоні смуги, що влаштовуються на дорожньому покритті у декілька рядів, спричиняють вібрацію та шум при наїзді на них колесами авто, чим привертають увагу водія та примушують його зменшити швидкість перед пішохідним переходом.

шумові
шумові

Служба автомобільних доріг у Тернопільській області вкотре звертається до водіїв з проханням не порушувати швидкісний режим. Пам’ятайте, що перевищення швидкості та ризиковані маневри часто призводять до непоправних втрат. Звертайте увагу на дорожні знаки.

Фото САДу

Вибір читачів за тиждень

Відео