Держархів Тернопільської області таки отримає нове приміщення

1

Сьогодні, 7 листопада,  представники влади уклали меморандум, який передбачає, що облдержадміністрація завершить будову нового приміщення Державного архіву Тернопільської області. Також запланували передачу приміщення монастиря Тернопільсько-Зборівської архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви, де архів перебуває зараз.

Обіцяють, що до 1 лютого 2019 року будівля вже буде готова, а з другої половини лютого почнуть перевозити архівні документи. Відповідно, з 25 березня 2019 року Тернопільсько-Зборівська архиєпархія УГКЦ займеться прийняттям у користування приміщення монастиря, який зараз знаходиться у користуванні обласного архіву.

– Відколи Україна стала незалежною, жодна влада так і не спромоглася добудувати нове приміщення архіву. І лише зараз, за підтримки діючого Президента України, Уряду та голови Тернопільської облдержадміністрації вдається завершити цей довгобуд. Я вірю в те, що це буде один з найкращих архівів у нашій країні. Нехай Бог благословить цю справу, – додав архиєпископ  і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк.

До слова, сьогодні з державного та обласного бюджетів виділено 26 млн грн, які спрямують на завершення будівництва цього архіву. Також на цю суму закуплять обладнання для функціонування цього архіву, повідомляє облдержадміністрація.

4
4

2
2

3
3

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео