Тернопільських правоохоронців вчили культури мови (фото)

MVS_0074

У Тернополі для працівників правоохоронних органів провели майстер-клас з культури української мови.

9 листопада у День української писемності та мови тренінг з правильного мовлення провели для співробітників поліції. Захід організувала Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека.

MVS_0065
MVS_0065

Ідея майстер-класів з української мови започаткована три роки тому колективом обласної книгозбірні. Сьогодні працівники бібліотеки завітали до Головного управління Нацполіції, аби навчити правоохоронців дбати про чистоту своєї мови.

Майстер-клас на тему «А українською ми кажемо і пишемо так…» провела викладач філологічних дисциплін Технічного коледжу Тернопільського національного технічного університету ім. І. Пулюя Тетяна Бойчук. Мовознавець розповіла історію розвитку української мови й організувала практикум з літературного слововживання та наголошування.

MVS_0092
MVS_0092

- Правильне мовлення для правоохоронців є запорукою їхнього успіху і повинно бути, насамперед, їхньою візитівкою, - заначила Тетяна Бойчук.

Поліцейським показали фрагменти відеоуроків з культури української мови й на конкретних зразках навчили правильно використовувати та вимовляти слова.

За словами завідувача відділу міського абонементу обласної бібліотеки Тетяни Ковалькова, такі майстер-класи необхідні, адже з них можна почерпнути багато корисної інформації.

- Це наш перший досвід проведення такого майстер-класу в стінах обласної поліції, - розповіла Тетяна Ковалькова. – Сподіваємося і надалі на тісну співпрацю з правоохоронцями.

MVS_0094
MVS_0094

Джерело: ГУПН

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео