Орест Сарматський

Закупівельні ціни на свинину прискорили падіння (Агро-новини)

0901 (Copy)

Ціни закупівлі свиней у першу декаду листопада продовжили падіння та навіть дещо його прискорили. Середньоринкова позначка на свиней забійних кондицій понизилася більш ніж на 3% у порівнянні з показником попереднього тижня.

Про це йдеться у повідомленні Асоціації свинарів України.

На початку листопада діапазон закупівельних цін на свинину живою вагою понизився до 43-44,5 грн/кг. Хоча і верхня, і нижня межі опустилися на 1 грн/кг, вже упродовж 45-го тижня з різних частин України лунали нижчі цінові пропозиції як з боку переробників, так і з боку виробників свинини. Закупівельники в свою чергу пояснюють таку ситуацію перевищенням наявних обсягами товарного поголів«я попиту на нього, пояснюють в АСУ.

З огляду на це, представники м'ясопереробної галузі вважають, що наступного тижня максимальна цінова позначка може зрівнятися з «бар'єрним» рівнем цін (44 грн/кг), а нижній поріг цін опуститься до 42 грн/кг.

Українські йогурти поїхали у Європу

0902 (Copy)
0902 (Copy)

Компанія «Данон» почала експортувати у Європейський союз молочну продукцію з нетривалим терміном зберігання.

У компанії зазначають, що у Польщу відправляють йогурти, виготовлені на херсонському заводі «Данон Дніпро».

З 1 червня 2018 року «Данон» щотижня експортує 10 тонн продукції для дітей під брендом Danonki зі смаком «полуниця» (в Україні ТМ «Растішка»). А з 11 жовтня – ще і біфідойогурти Activia у двох смаках – «чорниця та 5 злаків» і «курага-льон». Щотижневий об’єм експорту Activia теж складає 10 тонн. Запити на збільшення цих об’ємів експорту вже є.

– Той факт, що ми не зупинилися на одному продукті, а продовжуємо знаходити нові можливості для експорту, підтверджує – наша компанія виготовляє якісну та інноваційну продукцію, яка має попит і в українців, і в європейського споживача, – коментує генеральна директорка компанії Наталі Алькер.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео