Орест Сарматський

Презентували смачну карту фермерських господарств (Агро-новини)

1001 (Copy)

Величезну смачну карту Львівщини представили на фестивалі готельно-ресторанного бізнесу HoReCa SHOW Lviv в обласному центрі. На карті вказано гастролокації фермерських господарствах, які відкриті для відвідувачів. Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

«Карта гастролокацій смачна не тільки у переносному, але й у прямому значенні. Адже її основу складає свіже листя салату, на якому «за адресами» розміщені різноманітні делікатесні сири, виробництво яких налагодили фермери, мед, ягоди, продукти із мангалиці — угорської породи свиней, м'ясо яких особливо цінується гурманами, — та навіть равлики. Усіма цими смаколиками частують гостей у господарствах, відкритих для туристів», — зазначила начальник управління туризму ЛОДА Наталія Табака.

Усі продукти на карті можна детально роздивитися, а також скуштувати.

Внаслідок того, що Національною туристичною організацією України 2018-й визнаний роком гастрономічного туризму, управління туризму та курортів Львівської ОДА розпочали кампанію популяризації місць на природних територіях, що відкриті для мандрівників. Це фермерські господарства, які вирощують екопродукцію та розповсюджують цій напрямок вирощування продуктів. Для підтримки програми, окрім «їстівної» карти гастролокацій, розроблено путівник «Гастромандри Львівщиною».

Основні країни-виробники картоплі недоберуть 20% урожаю картоплі

За останніми даними, оприлюдненими експертами Асоціації виробників картоплі Північно-Західної Європи (NEPG), цьогорічний врожай картоплі в основних країнах-виробниках ЄС (Нідерланди, Бельгія, Німеччина та Франція) зменшиться на 20%, порівняно із показником 2017 р. Про це повідомляє Інфо-Шувар.

Загальний обсяг врожаю для континентальної Європи, за словами фахівців, навіть не наблизиться до рівня 20 млн т.

Слід зазначити, що ці прогнози не враховують показників Великобританії, оскільки збір врожаю там ще триває.

1002 (Copy)
1002 (Copy)

Як стверджують експерти, падіння обсягів загального врожаю зумовлено суттєвим зниженням врожайності на плантаціях. Так, за попередніми результатами сезону, врожайність картоплі з гектара в Бельгії цього року зменшилась на третину.

У інших країнах-найбільших виробниках врожайність картоплі теж знизилася в 2018 р, в середньому, на 14-20%.

Вибір читачів за тиждень

Відео