У Чорткові відкрили районний інклюзично-ресурсний центр

o_1crs7kq4s1drkos1cu2suoj7da5

Чортківський інклюзивно-ресурсний центр - особливий, адже створений він  завдяки тісній співпраці органів влади і Бучацької єпархії УГКЦ. Зрештою, матеріальна база практично була готова, адже відкритий рік тому «Дім милосердя» люб’язно погодився надати в оренду другий поверх відремонтованої будівлі. Залишалося тільки наповнити його необхідним устаткуванням і кваліфікованими кадрами.

Такі центри проводять комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини, надають психолого-педагогічну допомогу і забезпечують системний кваліфікований супровід. Тут діти матимуть можливість разово обстежитися, з ними будуть проводитися різні корекційні заняття, залежно від потреб. До 1 вересня ц. р. їхні функції  виконувала психолого-медико-педагогічна комісія, пише «Чортків.city».

– Дехто, – каже начальник відділу освіти райдержадміністрації Ірина Гулька, - помилково вважає, що нововідкритий Центр – релігійна установа, насправді він є комунальною установою Чортківської районої ради, якою укладено договір оренди з Бучацькою єпархією УГКЦ.

Центр отримав 160 тис. грн державної субвенції на інклюзію, за які придбали мультимедійне обладнання, кабінет реабілітолога, парти, стільці та ін.

o_1crs72o2d1ok1n4qi79pt98ep1d
o_1crs72o2d1ok1n4qi79pt98ep1d

На даному етапі призначено керівника – Світлану Василівну Хом’як, оголошено конкурс на вакантні посади фахівців – логопеда, психолога, реабілітолога, дефектолога тощо. Наразі ІРЦ обслуговує 50-60 дітей. Хоча він районний, однак звертаються за допомогою батьки дітей з міста та громад.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео