Віра Олександрович

Майте на увазі: боржників із Тернопільщини не випускатимуть за кордон

Фото_зустріч_борг_n

Актуальні питання зі скорочення заборгованості з єдиного внеску (ЄСВ) обговорили на Тернопільщині. Йшлося, зокрема, і про обмеження права виїзду за кордон для тих, хто накопичив вище згаданий борг.

Як повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області, за круглим столом для цього зібралися заступник начальника обласного фіскального відомства Володимир Білий і керівник Державної виконавчої служби області Андрій Хічій.

- Враховуючи те, що сьогодні не всі суб’єкти господарювання сумлінно сплачують єдиний внесок, що порушує не тільки норми діючого в країні законодавства, а й основи соціального забезпечення застрахованих громадян, слід обговорити основні напрямки взаємодії служб задля скорочення заборгованості із єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, а також податкового боргу фізичних осіб, - підкреслив Володимир Білий.

Білий
Білий

Зважаючи на те, що платниками єдиного внеску є всі фізичні особи-підприємці і юридичні особи, які від імені громадян, котрі працюють за трудовим договором, нараховують і сплачують єдиний внесок, одним із основних акцентів зустрічі, була організація роботи щодо обмеження права виїзду боржників фізичних осіб, а також керівників-божників юридичних осіб за межі України. Як наголосив Володимир Білий, це можна реалізувати, відповідно до статті 377 Цивільно-процесуального кодексу України.

- Державною виконавчою службою у примусовому порядку із боржників уже стягнули 4 млн грн, - додає Андрій Хічій. – Окрім того їм наголосили: надалі при стягненні заборгованості у виконавчій службі будуть вживати заходи із обмеження права їх виїзду за кордон.

Хічій
Хічій

Власне, до такого кроку будуть вдаватися тому, що він уже довів свою ефективність.

- Вимога погашення заборгованості із єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, а також податкового боргу фізичних осіб наразі спрацьовує винятково ефективно, - підкреслює фахівець.

До речі, обмеження щодо виїзду за кордон тривалий час застосовують в Україні щодо злісних аліментників (про це читайте ТУТ і ТУТ прим.).

Фото автора і надані Сектором комунікацій ГУ ДФС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео