Олег Снітовський

Герой України у Тернополі сказав, коли російські танки можуть опинитися в Берліні (фоторепортаж)

Україна – щит Європи, і там повинні зрозуміти, що Україна не дає можливості зробити, аби після танкового марш-кидку російські танки вже були в Берліні.

Цю тезу озвучив напередодні у Тернополі під час зустрічі із студентами державного медичного університету радник Міністра інформаційної політики, Герой України Володимир Жемчугов.

DSC_9534 (Copy)
DSC_9534 (Copy)

– Європа, може, не усвідомлює, то їй треба роз’яснити, що нині  Україна стоїть між Заходом та Росією оборонним щитом. Якби не було цього, то 10-12 годин, лише один марш-кидок танкової бригади і танки могли би бути у Берліні. Тому так важливо, щоб Європа допомагала Україні у її протистоянні російській агресії. Про це треба говорити на всіх рівнях, як на дипломатичних, так і на побутовому, спілкуючись із вашими ровесниками-іноземцями, – вважає Володимир Жемчугов, торкаючись теми агресії Росії на сході України.  

Відповідаючи на запитання аудиторії про можливі сценарії розвитку майбутніх подій на Донбасі, радник Міністра інформаційної політики виокремив наступну тезу.

DSC_9563 (Copy)
DSC_9563 (Copy)

DSC_9501 (Copy)
DSC_9501 (Copy)

– Дехто пропонує хорватський силовий сценарій, мовляв, взяти наступом окуповані території й повернути їх Україні. Це – подальша неминуча ескалація війни і нові великі жертви. Я – прихильник економічного тиску на Росію, коли ми, відстоюючи свої рубежі, даємо відсіч ворогові, а економічні санкції  Європи та інших світових держав зроблять свою справу й Росію чекатиме крах, розвал на шматки, так, як це було із СРСР, – сказав Жемчугов під час спілкування із аудиторією у форматі «Відритого мікрофона».

DSC_9540 (Copy)
DSC_9540 (Copy)

DSC_9552 (Copy)
DSC_9552 (Copy)

– Сьогоднішня зустріч мене просто сколихнула. У мене батько інвалід, тітка, я добре знаю, як важко цим людям. Але те, що робить Володимир Жемчугов, людина, яка була у полоні, втратила дві руки, зір, слух, живе із осколками у тілі, відкрило для мене істину, що є в Україні справжні Герої, люди сильні духом. І така зустріч, перегляд фільму «Бранці Кремля» – то дуже потрібна справа, принаймні, ви гляньте, повен зал студентів і ті дві години  пролетіли дуже швидко, – сказав після завершення зустрічі з Володимиром Жемчуговим в актовій залі Тернопільського державного медичного університету імені Івана Горбачевського студент першого курсу вишу Олег Герасимович.

Як повідомляв «Терен», другий день поспіль на Тернопільщині  тривають зустрічі місцевих студентів та учнів з радником Міністра інформаційної політики, Героєм України Володимиром Жемчуговим.   

DSC_9535 (Copy)
DSC_9535 (Copy)

DSC_9483 (Copy)
DSC_9483 (Copy)

Напередодні у форматі «Вільний мікрофон» Жемчугов спілкувався із тернопільськими студентами – майбутніми педагогами-істориками, завтра планує поїздку у Збараж, де зустрінеться із учнями тутешнього професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою.

Володимир Жемчугов — учасник спротиву російській агресії. З травня 2014 року - організатор та активний учасник руху опору проти російської окупації на Луганщині. З 29 вересня 2015 року по 17 вересня 2016 року перебував у полоні бойовиків так званої ЛНР. У полон потрапив з важким пораненням внаслідок підриву на розтяжці. Активний учасник державних та волонтерських заходів в Україні та за кордоном, зокрема проводить військово-патріотичні лекції-бесіди зі школярами, курсантами, військовослужбовцями.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео