Випускник Тернопільського медичного університету створив мобільний додаток про Голодомор

3

Випускник Тернопільського медичного університету розробив новий мобільний додаток, який називається «HOLODOMOR».  Ця безкоштовна програма створена, щоб люди в цілому світі знали про трагічні роки для українського народу і взяли участь у спостереженні хвилини мовчання.

Додаток нагадує про хвилину мовчання, щоб пам’ятати історичну трагедію 1932-33 років, яка забрала життя багатьох українців. Створив цей мобільний додаток лікар Мугунтану Муругану із Малайзії. Навчався він в Тернопільському державному університеті й за цей час пізнавав культуру Україні та її історичні роки.

«Він дізнався про це ще будучи в Україні, він чув багато розповідей моєї сім’ї, бо це торкнулося моїх бабусь. У 2017 році посол України організував в Малайзії виставку до дня Голодомору та показав жахливі факти цієї трагічної історії. Малайзія до того навіть не знала про це. Саме в цей час Мугу придумав та запропонував ідею створити додаток. Упродовж десяти місяців працював над його створенням. Головна ціль – об’єднати хвилиною мовчання людей, де б вони не знаходилися в цю мить. Він вірить, що забувши історію, ми маємо загрозу її повторити», – розповіла дружина Лідія.

Його дружина також додає, що трагедія Голодомору дуже вразила його, тому він зробив все для того щоб разом з усім світом долучитися до хвилини мовчання.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» link=«file» ids=«190840,190839»]

Додаток можна переглянути тут.

На даний час Магунтаг працює над тим, щоб програму можна було скачати на IOS, повідомляє прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І. Горбачевського.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео