Орест Сарматський

Аграрний фонд запровадив програму обміну міндобрив на зерно (Агро-новини)

2301 (2) (Copy)

ПАТ Аграрний фонд істотно розширив асортимент мінеральних добрив і ввів можливість їх обміну на зерно, щоб створити зручні умови співпраці з агровиробниками.

Про це під час конференції «Агрохімія і насіння 2018» розповів виконавчий директор Аграрного фонду Микола Зубарєв, передає Latifundist.com.

Нагадаємо, Аграрний фонд розпочав кампанію з реалізації вітчизняних мінеральних добрив.

– У цьому році ми максимально врахували побажання аграріїв і суттєво розширили лінійку мінеральних добрив. Крім карбаміду, аміачної селітри,  які ми продавали в минулому році, зараз в Аграрному фонді можна придбати також сульфат амоній і діаммофоску, – повідомив Микола Зубарєв.

Виконавчий директор також зазначив, що в програмі реалізації мінеральних добрив від Аграрного фонду з'явилася можливість їх обміну на зерно.

– Ми впровадили зручну і вигідну для агровиробників програму обміну зерна на міндобрива. Зокрема, мінеральні добрива можна обміняти на зерно пшениці та кукурудзи, сої і насіння соняшнику. Остаточний розрахунок відбувається за ринковими цінами, – зазначив Зубарєв.

Також однією з ключових переваг придбання мінеральних добрив в «Аграрному фонді» є зручна логістика і швидка доставка товару (33 склади в 18 областях).

На Львівщині оформили першу в Україні «м’ясну» розписку

2302 (Copy)
2302 (Copy)

Наприкінці жовтня в Україні була оформлена перша «м'ясна» аграрна розписка. Нею скористалося фермерське господарство «ВЕРХ» у Яворівському районі на Львівщині. Про це повідомляє Національний прес-клуб «Українська перспектива».

Нагадаємо, від початку року сільгоспвиробниками оформлено 514 аграрних розписок.

Господарство отримало фінансування в рамках комплексної Програми підтримки та розвитку агропромислового виробництва, яка реалізується Департаментом агропромислового розвитку Львівської ОДА та Львівським обласним фондом підтримки індивідуального житлового будівництва на селі. Позичальник планує спрямувати кредитні кошти на збільшення поголів'я свого стада та на вирішення інших важливих виробничих питань.

– Поки що я працюю без прибутків, – поділився керівник господарства і один із його співзасновників Степан Стельмах. – Вкладаю все в розвиток і докуповую худобу. Планую досягти 100 голів племінної худоби орієнтовно за 3 роки.

Потенційно фермер хоче розвивати напрямок переробки м’яса. Але реалізацію цих намірів стримує постійна нестача коштів.

Тому аграрна розписка і викликала у Стельмахів неабиякий інтерес. Про неї дізналися на початку поточного року. Тоді у районі відбувся семінар для фермерів, де розповідали про можливості цієї кредитної новації.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео