Орест Сарматський

У Тернополі привселюдно говорили про національну безпеку (фоторепортаж)

Головна туристична подія року цього разу місцем зустрічі усіх, хто цікавиться розвитком туризму, обрала собі Український дім «Перемога».

Саме там начальник відділу туризму облдержадміністрації Ростислав Яцків і зустрічав учасників форуму. Після оглядин інформаційних стендів про туристичну привабливість краю, спілкування продовжилося в актовій залі, де було продемонстровано проморолик про Тернопілля. Учасників форуму привітав голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна, який наголосив на тому, що прикладом турботи влади про туризм є реконструкція цілої низки доріг до пам’яток історичної спадщини. Керівник області не забув і про ремонт дороги Тернопіль – Львів, якою трафік збільшився утричі в порівнянні із тим, як це було до ремонту дороги.

DSC_9658 (Copy)
DSC_9658 (Copy)

«Контроль екскурсійної діяльності, як основа національної безпеки» - одна із тем, яку обговорювали учасники туристичного форуму.

Виявляється, що гіди, екскурсоводи, супроводжувачі різноманітних туристичних груп, які не мають фахової підготовки, можуть цілком серйозно пошкодити іміджу не тільки того чи іншого міста, але й навіть державі. Тому так важливо, аби ті, хто доводить до туристів інформацію про привабливість об’єктів, робили це, враховуючи певні історичні моменти, сучасну політичну ситуацію, особливо, коли йдеться про міждержавні стосунки. На цьому наголосила представник Всеукраїнської асоціації гідів Ірина Дудинська.

DSC_9730 (Copy)
DSC_9730 (Copy)

А ось арт-директор компанії «Львівські ярмарки» Ольга Гренюх досить цікаво розповіла присутнім про туристичні родзинки Львова, зокрема – проведення святкових ярмарків.

Під час першого дня форуму йшлося і про те, як просувати туристичні послуги через Інтернет, ефективно брендувати ту чи іншу привабливу для туристів територію.

Сьогодні форум проходитиме у Чорткові та Заліщиках.

Основні теми дискусій – «Подієвий туризм. Організація заходів: помилки та пошук партнерів», «Джерела фінансування туристичних проектів». Також передбачено огляд заповідних куточків південного регіону Тернопільщини.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» link=«file» ids=«191238,191239,191241,191242,191243,191245,191246»]

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео