Орест Сарматський

До кінця року в Україні подорожчає картопля (Агро-новини)

картопля

До кінця поточного року картопля в Україні подорожчає приблизно на 15-20%, оскільки наразі залишається найдешевшим овочем. Таку думку висловив генеральний директор Української асоціації постачальників торгових мереж Олексій Дорошенко, передає УНН.

Нагадаємо, через дефіцит якісного зерна хліб може подорожчати на 30%.

"...буде дорожчати картопля. Відсотків на 15 – на 20 ", - зазначив експерт.

За його словами, на сьогоднішній день картопля є найдешевшим продуктом – її ціна становить близько 6 грн за кг.

При цьому він додав, що більшість овочів «борщового набору» вже піднялися в ціні до рівня початку року (січня-лютого 2018 року), коли вони подорожчали на 20-30%. Наразі вони вже досягли своєї максимальної ціни, яка стримується в Україні рівнем європейських цін.

Крім того, значно подорожчав хліб соціальних сортів, а також крупи, які вже складають основу раціону більшості українців.

Українських фермерів перевірятимуть через супутники

Світовий банк розпочав реалізацію пілотного проекту у сфері АПК України. Про це повідомили в Інституті космічних досліджень НАН України та Державному космічному агентстві України, пише Аgropolit.com.

Нагадаємо, в Україні реалізують проект «Прискорення інвестицій у сільське господарство України».

2501 (Copy)
2501 (Copy)

Відтепер діяльність українських фермерів планується перевіряти через супутники.

«В межах проекту розробляється та відпрацьовується технологія моніторингу землекористування із використанням супутникових даних», - розповіли в Інституті.

Водночас фахівцями Інституту розробляються методи класифікації земної поверхні та визначення типів землекористування, що стало можливим за підтримки Європейської комісії та Європейського космічного агентства.

На сьогоднішній день загальна точність класифікації на основі нейромережевих моделей машинного навчання складає 90% на незалежних тестових даних, - поінформували в Інституті.

Вибір читачів за тиждень

Відео