Оксана Бучко

Новий закон не дає права додатково перевіряти «євробляхарів»

10452-990x391

Заїжджати в Україну можуть тернополяни на «єврономерах», лише сплативши заставу. На даний час єдина перспектива для тих, хто не має змоги віддати кошти за новим законом про розмитнення, це 50% знижки. Скасування нових правил розглядають лише після Конституційного суду, до якого почали підготовку активісти.

Як заїхати на «єврономерах» в Україну та як їздити на уже ввезених «євробляхах» пояснює представник ГО «Авто Євро Сила».

- Якщо автомобіль возять у режимі «транзит», потрібно оплачувати заставу, вказуючи пункт заїзду і виїзду, - йдеться у повідомленні. – У пункті виїзду суму повертають. Для оплати застави автомобіль переводять у режим «Імпорт-40» і залишають на 10 днів на митній площадці. Митниця спише кошти зі знижкою у 50%. Поки що ми не маємо мережі контактів надійних брокерів. Пропонуємо заповнювати анкети, які ми направлятимемо на консультації до брокерів у майбутньому.

Тих, хто не має змоги оплатити заставу, заспокоюють можливістю доопрацювання прийнятого закону або  ініціюванням нового.

Також «євробляхарям» нагадують, що поліція не має права додатково перевіряти автомобілі, опираючись на новий закон.

Нагадаємо, нові закони про розмитнення на днях підписав Президент Петро Порошенко. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео