На Тернопільщині аферисти заманюють новенькою квартирою у столиці

1

Шахраї тепер заманюють не автомобілями, а квартирою. Житель Борщівського району три дні позичав гроші та надіявся найближчим часом переїхати у новеньку виграну квартиру.

Після того, як чоловікові прийшло на мобільний смс-повідомлення про виграш квартири у Києві, він одразу зателефонував за вказаним номером. По ту сторону слухавки був так званий менеджер національного банку з виплати нагород. Він розповів, що для того, щоб отримати квартиру, треба заплатити певну суму податку. Чоловік зразу кинувся шукати гроші.

Загалом він переказав на невідомий рахунок 40 тисяч гривень, проте «менеджер» вказував більшу суму.

Коли потерпілий вкотре зателефонував «менеджеру», одразу не зрозумів з ким він говорить. Адже він почув, що це вже не банк, а в’язниця, яка знаходиться не в Києві, а у Макіївці Донецької області, і про виграш там ніхто нічого не знає.

За словами правоохоронців, чоловік знав як працюють схожі схеми аферистів, але був переконаний, що саме його виграш – реальний.

Національна поліція Тернопільської області інформує, факт поліцейські Борщівщини внесли до ЄРДР з правовою кваліфікацією - частина 1 статті 190 ККУ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео