Орест Сарматський

Білоголова капуста за рік подорожчала у 4 рази (Агро-новини)

0201 (Copy)

В Україні за рік зросли ціни майже на всі види капусти. Найдорожчі види капусти додали до ціни минулого року 40-50%. Найменша різниця в цінах між поточним та минулим роком сьогодні зафіксована по червоноголовій та пекінській капусті, які подорожчали на 30-35%.

Про це повідомляє «Інфо-Шувар».

Лідером по зростанню ціни стала білоголова капуста, за рік ціни на неї зросли більш ніж в 4 рази.

Якщо ж оцінювати динаміку в листопаді, то лідером по зростанню ціни стала капуста броколі, сьогодні її вартість становить 30-32 грн/кг, на 80% дорожче, ніж в кінці жовтня .

На другому місці за темпами цінового зростання опинилась цвітна капуста, її вартість за місяць додала більш, ніж вдвічі до 31-33 грн/кг.

Пекінська капуста за останній місяць подорожчала майже на третину – до 9-14 грн/кг. Виробники очікують ще більш стрімкого зростання ціни на «пекінку» вже у грудні.

Ціни на брюсельську капусту за останній місяць майже не змінювалися і сьогодні перебувають в межах діапазону 25-40 грн/кг. Не змінювались за місяць ціни і на савойську капусту, вона сьогодні на гуртових ринках пропонується по 15-17 грн/кг.

Ціни на білоголову капусту протягом місяця постійно коливались, але сьогодні ця продукція коштує 6-7 грн/кг, як і місяць тому.

На Львівщині депутати проголосували за заборону розміщення хутрових ферм

0202 (Copy)
0202 (Copy)

Депутати Бродівської районної ради на Львівщині 29 листопада 2018 року ухвалили рішення про заборону хутрових ферм у районі. Із 31 депутата 30 проголосували за це рішення. Про це повідомляє vgolos.com.ua.

Вони вважають неприпустимим розміщення такого шкідливого виробництва та рекомендують сільським радам не надавати погоджень на діяльність хутрових ферм.

– Визнати неприпустимим і таким, що суперечить спільним інтересам територіальних громад району, розміщення на території району промислових виробничих потужностей з утримання та вирощування хутрових звірів, зберігання і переробки; рекомендувати сільським, селищній, міській раді району вирішити питання про заборону (накладення мораторію) на ухвалення рішень щодо затвердження, погодження, надання дозволів, висновків тощо з питань виділення земельних ділянок, підведення комунікацій, проектування, розміщення та діяльності на відповідній території виробничих потужностей з вирощування хутрових звірів в промислових масштабах, – йдеться у рішенні районної ради.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео