Олег Снітовський

Скульптури Пінзеля тепер можна побачити у 3D-форматі (фоторепортаж)

Заставка01

 Проект «Під Зорею Пінзеля.3 D вимір» презентовано у Софії Київській групою ентузіастів з Тернополя за підтримки Українського культурного фонду.

Ми поставили перед собою амбітну мету – за допомогою сучасних технічних засобів створити 3D моделі скульптур видатного європейського барокового майстра Георга Іоанна Пінзеля, творчість якого сягнула свого апогею на Тернопільщині наприкінці XVIII століття. Вважаємо, що це сприятиме як популяризації творів геніального скульптора, так і позитивному іміджу України, як полікультурної держави, - сказала у день презентації проекту його координатор Наталія Волощук.

А ініціатор і партнер проекту Тарас Демкура додав, що такий задум виник у нього кілька років тому, після виставки робіт Пінзеля у Луврі.

Тоді, у 2103 році, коли ми привезли ці роботи у Париж і я побачив, якому ризику під час транспортування піддаються ці дивовижні витвори мистецтва, задумався над проектом, який би дав можливість розкрити спадщину всесвітньовідомого майстра різця без транспортування його творів у ту чи іншу країну. І нам, думаю, це вдалося після оцифрування та переведення у 3D – формат низки творів Пінзеля, - сказав Демкура.

Всього, за його словами поки що і від скановано і створено 14 високо-полігональних 3D скульптур Іоанна Георга Пінзеля з розробкою віртуальних екскурсій приміщеннями, де вони зберігаються.

Нині оригінали робіт митця знаходяться у музеях та храмах   Тернопільської, Львівської та Івано-Франківської областей.

  

06 (Copy)
06 (Copy)

07 (Copy)
07 (Copy)

09 (Copy)
09 (Copy)

11 (Copy)
11 (Copy)

13 (Copy)
13 (Copy)

14 (Copy)
14 (Copy)

17 (Copy)
17 (Copy)

21 (Copy)
21 (Copy)

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео