Священнослужитель з Тернопільщини відвідав міжнародну зустріч представників Марійських духовних центрів

1

З ініціативи «Папської ради щодо нової євангелізації» в Римі з 27 по 29 листопада відбулася міжнародна зустріч ректорів Марійських духовних центрів. На цю зустріч прибули настоятелі, а також їхні помічники з усіх континентів світу. Конгрес проходив під гаслом: «Святе місце – відкриті двері для нової євангелізації».

З благословення високопреосвященого архиєпископа і митрополита Кир Василія Семенюка Марійський духовний центр «Зарваниця» представив о. доктор Іван Січкарик – референт зовнішніх зв’язків Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, повідомляє сайт центру.

Конгрес ректорів Марійських духовних центрів завершився зустріччю із Святішим Отцем Франциском у Ватикані, яка відбулася в Апостольському палаці в залі Папи Климента. Він звернувся до всіх з батьківським словом і заохотив до ще більш ревнішого служіння для духовного добра паломників. Крім того, Папа Франциск у своїй промові пояснив, чому Марійські духовні центри є такі важливі для скріплення віри у людей. Людина живе у фізичному світі, тому потребує також фізичних знаків – доторкнутися до ікони чи місця об’явлення, щоб через матеріальний середник дійти до глибшого відкриття віри.

3
3

Вкінці зустрічі Папа зустрівся з кожним представником Марійського духовного центру та уділив апостольське благословення.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео