Компанія на Тернопільщині розмірковує, як з вигодою використовувати відходи

20181203_100842-min-847x381

Як працювати без втрат та отримувати з відходів продукцію з доданою вартістю, обговорювали представники компанії «Агропродсервіс», уповноважені фонду «Agrobioclaster» та бюро розробки і впровадження нової техніки і технологій для біогазового і сільськогосподарського виробництва.

На зустрічі йшлося про переробку відходів тваринництва в енергію та вирощення мікроводоростей, повідомляє прес-служба компанії.

– А вже ці водорості можуть бути і кормовою добавкою, і паливом, і біодобривом, – роз’яснює Василь Павліський, керівник бюро розробки і впровадження нової техніки і технологій для біогазового і сільськогосподарського виробництва.

Проект викликав зацікавлення за рахунок малої площі для розміщення (до 2 га) та еластичного терміну окупності – від 3-х років.

– Один з способів фінансування може бути залучення інвестиційних коштів через фонд, який я представляю, – говорить Іван Яремчук, керівник проектів фонду «Agrobioclaster». – Ми пропонуємо різні способи оплати, які, за вашим бажанням, можуть завершуватися вашою 100 власністю в новому заводі.

За словами представника компанії «Агропродсервіс» Андрія Боліновського, підприємство сьогодні вже впровадило технологію внесення на поля органічних добрив, однак переробити їх в енергію та іншу форму добрив – економічно цікаво, залишається тільки вивчити деталі.

На даний час в компанії прораховують фінансовий ефект до вкладених коштів та отриманого результату.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео