Як сидіння «нога на ногу» може зашкодити тернополянам

4

Чи безпечно тернополянам сидіти закинувши «ногу на ногу»? Навколо цього існує дуже багато обговорень, які стверджують, що така позиція ніг під час сидіння погано впливає на здоров'я.

Є дослідження, які зауважують, що сидіння з перехрещеними ногами може незначно підвищувати тиск, але це відбувається тимчасово. Тому для людей із нормальним тиском така позиція не має серйозних наслідків. Але якщо у вас є проблеми з цим, краще не сидіти «нога на ногу» тривалий час. Існує міф, що таке сидіння може спричинити варикоз, але коли йдеться про таку хворобу, то тут потрібно розглядати тривале сидіння чи стояння в одній позі, а не лише з перехрещеними ногами.

Якщо часто сидіти у такій позиції більше ніж 3 години на добу, то може постраждати ваша постава. Саме це може спричинити надмірне навантаження на корпус і може стати причиною округлення плечей.

При довгому сидінні «нога на ногу» може виникнути біль у спині і напруження у суглобах. Але якщо схрещувати ноги під час сидіння рідше, шкоди для вашого організму не буде. Та варто пам'ятати, що тривале сидіння – дуже шкідлива звичка, незалежно пози. Тому якщо ви довго сидите, намагайтеся кожні півгодини вставати і робити вправи чи зарядку хоча б 5 хвилин, радить Уляна Супрун.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео