Олег Снітовський

Палац на Тернопільщині об’єднав українців та поляків однією темою (фоторепортаж)

Заставка01

Підсумки українсько-польського проекту з розвитку нових об’єднаних громад підбили у Вишнівецькому палаці представники гмін Польщі та ОТГ.

- Інноваційністю проекту «Нові об’єднані громади - як успішно управляти місцевим розвитком» стало те, що у його реалізації взяли участь голови громад, що утворились одними з перших і з якими наша фундація співпрацює від початку їх створення. Голови цих громад стали свого роду наставниками для своїх колег – ОТГ, які утворились пізніше. Учасники проекту, які побували у нас, переконалися, що місцеве самоврядування у Польщі надзвичайно сильне і впливове. Україна перебуває на початку шляху побудови реального самоврядування і хочеться вірити, що ця вкрай важлива для української держави реформа буде успішною і логічно завершеною, сприятиме подальшому благополуччю українців, - сказав кореспонденту агентства голова правління Фундації менеджерських ініціатив, радник мера міста Люблін Павел Прокоп.

DSC_1211 (Copy)
DSC_1211 (Copy)

У свою чергу, коментуючи підсумки проекту, директор Тернопільського ЦРМС Віктор Литвинчук розповів кореспонденту агентства, що рамках Програми польської співпраці та розвитку, підтриманої Міністерством закордонних справ Республіки Польща, було проведено декілька навчальних турів.

- Представники громад, кількість яких нині на Тернопільщині наближається до 50, ознайомлювалися у Польщі з досвідом функціонування комунального господарства, місцевого економічного розвитку, формування бюджетів, енергетичної ефективності, освіти, культури, туризму, активізації мешканців. Також основна увага під час візитів приділялась практичному ознайомленню з польським досвідом підтримки місцевого економічного розвитку, роботі з інвесторами, - сказав Віктор Литвинчук.

DSC_0942 (Copy)
DSC_0942 (Copy)

Про практику функціонування об’єднаних територіальних громад в Тернопільській області доповів керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Іван Бабійчук.

У проекті «Нові об’єднані громади - як успішно управляти місцевим розвитком» взяли участь представники західних та центрально-східних областей України та низки польських гмін за підтримки програми «U-LEAD з Європою», яка спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

DSC_0883 (Copy)
DSC_0883 (Copy)

DSC_0925 (Copy)
DSC_0925 (Copy)

DSC_0921 (Copy)
DSC_0921 (Copy)

DSC_0935 (Copy)
DSC_0935 (Copy)

DSC_0936 (Copy)
DSC_0936 (Copy)

DSC_0932 (Copy)
DSC_0932 (Copy)

IMG_5971 (Copy)
IMG_5971 (Copy)

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео